firkálmányok

minden napra egy firka

Friss topikok

  • zécsiTi: Köszönöm Valaki aki annyiszor olvassa, amennyiszer csak jól esik.. és nagyon jól estek szavai! (2018.08.09. 09:15) ketten
  • Ł....: Olvasnám még... (2017.07.28. 18:19) Démonharc
  • benyomano: Travis Bickle: Egyszer majd jön egy nagy eső, és elmossa az összes szemetet az utcákról. (2010.12.09. 16:22) záróra
  • zécsiTi: @benyomano: ez műhelytitok kérlek, műhelytitok... (2010.09.01. 13:29) день рождения
  • benyomano: Nem kapcsolódik egészen a témához, de szeretném megosztani az olvasókkal egy kortárs költő versét.... (2009.12.19. 17:01) csokoládé

2011.05.09. 10:35 zécsiTi

fiktion story/3

A pisztolyból kivágódó töltény, egyenesen a férfi homloka közepén hatolt be a koponyába. Egy kevésnyi vércsík csorgott le az arcán, majd élettelenül előre bicsaklott a feje. Újra csend volt a szobában, hirtelen egy tompa koppanás hallatszott, amikor a fegyver markolata találkozott az ósdi parkettel.
A gyilkos még mindig a férfit nézte és a múlt képei játszódtak le előtte. Tíz év körüli szőke fiú labdázik egy nagytestű, de barátságos fejű kutyával, majd a kertkapu ajtaja felcsapódik és egy férfi roham léptekkel vágja be maga után. Hamarosan egy kalapos ember lép utána és több lövéssel teríti le a menekülő embert. Újra hideg járja át a fiú testét, ami a korábbi események okozta izzadság cseppekkel keveredve, visszatérítik a valóságba.
Szeme kitisztul, és egy nagy levegő vétel után, beindul az emberi ösztön. Hátrált kifelé a bűn barlangjából. Roham léptekkel szeli a lépcsőfokokat lefelé, majd az utcára érve, egy pillanatra megáll és visszanéz. Semmi gyanúsát nem észlelt, így az út szélére állva, még mindig riadt tekintettel leint egy taxit.

Hova lesz? kérdezi unottan a megőszült, idősödő sofőr..

Még nem tudom, csak induljon. kiált rá! Szinte parancsolja.

Az autó kigurult a forgalomba és a kipufogó füstjének homályába odaveszett minden emberi bűn.

Többet nem tért vissza a tett helyére, de egyben ott lezárta a múltat. Megbékélt a koszos és szédítő valósággal. Már nem is gondolkozott , a feje hátraszegve himbálódzott az autó hátsó ülésén. Akkor hirtelen nem volt cél, csak haladt a megírt sorsa után. Tudta, hogy sohasem nézhet vissza, soha..

A férfi arccal zuhant a földre, már élettelen volt amikor földet ért, így elkerülhetetlen volt a becsapódás. A kutya vad, félelemmel teli ugatásba kezdett. És a kisfiú könnyes tekintettel nézte a kalapos embert.

Itt álljon meg, hangzott el, majd egy 5 bankóst nyomott a "sofőre" kezébe és már ki is ugrott az autóból. Egy idegen környéken találta magát, minden sötét, és szürke volt. Olyan igazi ismeretlen, a kiút keresés rejtélye, amikor az ég is végleg beborul. Újra cigarettára gyújtott, majd óriás léptekkel elindult.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://firkalmanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr492889309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása