firkálmányok

minden napra egy firka

Friss topikok

  • zécsiTi: Köszönöm Valaki aki annyiszor olvassa, amennyiszer csak jól esik.. és nagyon jól estek szavai! (2018.08.09. 09:15) ketten
  • Ł....: Olvasnám még... (2017.07.28. 18:19) Démonharc
  • benyomano: Travis Bickle: Egyszer majd jön egy nagy eső, és elmossa az összes szemetet az utcákról. (2010.12.09. 16:22) záróra
  • zécsiTi: @benyomano: ez műhelytitok kérlek, műhelytitok... (2010.09.01. 13:29) день рождения
  • benyomano: Nem kapcsolódik egészen a témához, de szeretném megosztani az olvasókkal egy kortárs költő versét.... (2009.12.19. 17:01) csokoládé

2009.12.11. 23:32 zécsiTi

csokoládé

egyik kedvenc dolog az életemben.

 a mai napig  nem bírok és persze nem is akarok megszabadulni ettől az élvezeti forrástól, létszükségletem.

 nem vagyok túl válogatós, de minap a kezembe került Miklós napja révén egy olcsóbb változatú csokitélapó és persze leharapva a fejét tapasztaltam, mily bűn rossz íze is van és nem beszélve napjaink szaloncukráról, amikor teljesen már mű ízzel van ellátva/felruházva...

 szóval kiábrándulás.

 kissrác koromban (a 80-as évek közepétől 90-es évek elejéig) mindig vártam édesanyámat hazatérve a munkából, mert az egyenlő volt az aznapi édesség adag megfelelő mennyiségének azaz a szervezetem által előrt napi adag szükségletének a pótlásával.

 hazaért és máris a táskában túrva kerestem a bódítószert az én kábítószeremet.

majd egykori osztálytársammal, nevezzük Andrásnak, (aki szintén csoki őrült volt) betegesen fogyasztottuk az édességet napi több 100grammot ettünk meg, amitől tényleg hittük, hogy kábulunk, azok a csodás kisiskolás évek.

sikeresen még most is függő vagyok, és azt gondolom, hogy életemet végig fogja kísérni mivel szerencsére nem hízok tőle, pattanások sem nőnek az arcomra, a vércukor szintem is normális értekét mutat, azaz remélhetőleg semmi negatív élettani hatása nincs rám nézve, na ez az igazán jó hír.

 

"A csokoládé: egy kakaóbabból készített édesség.A csokoládé olyan termék, amely kakaótermékekből (kakaómassza, kakaóvaj, esetleg kakaópor) és cukrokból készül, legalább 35% összes kakaó szárazanyagot tartalmaz, ebből legalább 18% a kakaóvaj és legalább 14% a zsírmentes kakaó-szárazanyag."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://firkalmanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr881591626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benyomano 2009.12.19. 17:01:47

Nem kapcsolódik egészen a témához, de szeretném megosztani az olvasókkal egy kortárs költő versét. Talán belefér, ez mégiscsak egy irodalmi blog:)

Barry Kent: Műveltség

Na és?
Tudsz valamit
Meg okos vagy
Na és?
Tudod kit kell
tökön rúgni?
Tudod hogy kell
Kocsit lopni?
Megpattanni?
Zűrt csinálni?

Nem tudsz semmit!
Semmit!
Semmit!
Nem. Te. Sem. Mit?
süti beállítások módosítása