firkálmányok

minden napra egy firka

Friss topikok

  • zécsiTi: Köszönöm Valaki aki annyiszor olvassa, amennyiszer csak jól esik.. és nagyon jól estek szavai! (2018.08.09. 09:15) ketten
  • Ł....: Olvasnám még... (2017.07.28. 18:19) Démonharc
  • benyomano: Travis Bickle: Egyszer majd jön egy nagy eső, és elmossa az összes szemetet az utcákról. (2010.12.09. 16:22) záróra
  • zécsiTi: @benyomano: ez műhelytitok kérlek, műhelytitok... (2010.09.01. 13:29) день рождения
  • benyomano: Nem kapcsolódik egészen a témához, de szeretném megosztani az olvasókkal egy kortárs költő versét.... (2009.12.19. 17:01) csokoládé

2010.06.25. 20:29 zécsiTi

választás

képzeljük el, hogy egy szigeten csak mi magunk vagyunk és senki más, se család, se barátok, se nők/(vagy férfiak) -persze ha nő az a lény aki a szigeten "magányos"...

innentől kezdve van egy szigetünk, rengeteg vízzel körbe, sok sok napsütéssel, egész évben nagy meleggel (persze alapfeltétel, hogy a sziget ezeknek a körülményeknek megfeleljen) élő- lélegző gyönyörű és termést adó növényzettel és minden ami jó...és szem-szájnak ingere.

innentől kezdve mihez kezd az ember az életével?

reggel felkel, a táj lenyűgözi, fürödhet a frissítő óceánban, csodálatos trópusi gyümölcsöket lakmározhat, egész nap pihenhet.

megszűnik az idegeskedés fogalma, de még is baromi egyedül vagyunk a kis szigetünkön.

na akkor, kell ez nekünk?

mi történik, ha érkezik a szigetre egy lány? igazából semmi, akkor már ketten leszünk...

azaz mindenen osztozunk, közös a sziget adta gyönyör és együtt habzsoljuk az élvezetet.

na most már ez a felállás kicsit megfelelőbb (én) úgy gondolom.

de persze ne feledkezzünk meg arról, hogy a dolgok nem  mindig egyeznek meg.

a lánynak nem jó a kókuszdió, banánt szeretne, de a szigeten nincsen banán.

mi történik, feszültség keletkezik és persze a sziget két lakója között elindul egy folyamat, ami negatív hatások miatt romboló jelleggel bír.

mit tehetünk? szerzünk banánt,

hogyan? átúszok a másik szigetre...vagy a lány úszik át a másik szigetre (végülis ebben a példában most ő akar banánt, de persze akarhatnák én datolyát, mindegy melyik oldalról vizsgájuk és közelítjük a kérdést)

gondoljuk tovább a kiindulási helyzetet, amikor csak mi voltunk a szigeten (fiú vagy lány), és most egy új szigetre kerülünk,  mi fogadhat ott:

variáció 1...

variáció 2...

és így tovább és tovább....

most pedig olvasóm - te vagy az fiú vagy az lány...és te vagy azon a szigeten.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://firkalmanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr342110311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása